Not known Factual Statements About iç mimari görselleştirme
Not known Factual Statements About iç mimari görselleştirme
Blog Article
Hızlı hacimler oluşturmak içinse Sketchup planı öne çıkıyor. Sketchup ile taslak hacimler oluşturuyorduk ama özellikle son yıllarda applicationın yaygınlaşmasıyla eklenti ve 3D product kaynakları oldukça arttı. Bu nedenle taslak üretmenin de ötesine geçtiğini söylemek mümkün. Ama profesyonel mimari modelleme işleri için sketchup programı bazı eksikleri nedeniyle three boyutlu proje taslağı oluşturduğumuz ve fikrimizi three boyutlu eskiz niteliğinde kütle modelleri olarak ortaya koyup müşterilerimize sunmamızı sağlayan bir application niteliğinde. Sketchup, kolay öğrenim avantajı ve hızlı modelleme imkânı sunması sebebiyle mimarlık öğrencileri için önemli bir yazılım olsa da özellikle profesyonel mimari sunumlarda kullanmak isabetli olmayabilir.
Üçüncüsü render alırken hangi yazılım ve eklentileri kullanıyoruz? Dördüncüsü ise BIM (setting up İnformation Modelling) yani akıllı modelleme için hangi programları kullanabiliriz, bu konularda bilgi ve önerilerimizi aktaracağız.
3D görselleştirmeler, animasyonlar ve sanal turlar gibi araçlar, projeye dair inandırıcı ve etkileyici bir hikaye anlatımı sağlar.
ideYAPI, 1988 yılından bu yana Yapı Mühendisliği, İnşaat ve Mimarlık alanlarında BIM yazılım teknolojileri geliştirmektedir. İstanbul, Bursa ve Hannover (Almanya) ofisleri ile faaliyet gösteren ideYAPI, mimarların ve yapı mühendislerinin planlarını hızla hayata geçirmelerini sağlayan BIM teknolojileri geliştirmektedir. ideCAD 25000'den fazla kullanıcıyla En önde gelen BIM Yazılımıdır.
3D modelleme, tasarımcılara yapıların ve mekanların gerçekçi bir şekilde canlandırılmasını sağlar, böylece tasarımların görsel açıdan değerlendirilmesine ve müşterilerin veya yatırımcıların projeyi tam olarak kavramalarına olanak tanır.
Hangi programdan başlamak gerektiğiyle ilgili verebileceğimiz kesin bir tavsiye söz konusu değil. Bu 3 programdan herhangi birini öğrenmek aslında diğerlerini de kısa sürede öğrenmenize yarayacaktır. Bu nedenle hangisine kolay ulaşabiliyorsanız o programı öğrenmenizi önerebiliriz.
Platformda 2 boyutlu ya da three boyutlu kat planları oluşturabilir, kat planlarındaki odalara mobilyalar yerleştirebiliyorsunuz. Bu adımların ardından ise hazırladığınız tasarımlar üzerinden gerçekçi render'lar almanız mümkün.
İnsanların gerçek zamanlı olarak tasarlanmış mekânlarda gezinmesini sağlayan bu teknoloji, potansiyel müşterilerin veya kullanıcıların bir yapıyı inşa etmeden önce deneyimlemelerine olanak tanıyor.
3ds Max ve Maya içinse ücretsiz eğitim versiyonlarını indirerek öğrenme süreciniz için programları ücretsiz olarak edinebilmekte fakat profesyonel olarak ticari işlerinizde kullanmak istediğinizde programları satın almanız gerekmektedir.
Bir projenin görsel sunumlarla iletişimini güçlendirmesi, müşteri ve yatırımcıların projeye olan bağlılığını ve anlayışını derinleştirmenin anahtarıdır. Görsel sunumlar, kompleks mimari kavramları, yerleşim planlarını ve tasarım fikirlerini daha anlaşılır bir formatta sunarak projenin her aşamasında kritik bir rol oynar.
Mimari tasarım süreci, yaratıcılığın ve teknolojinin iç içe geçtiği, fikirlerin somut form almaya başladığı bir serüven. Peki, bu serüvende tasarımcıların en büyük yardımcılarından biri olan mimari görselleştirme unsurları hangi katkıları sağlıyor? “Mimari Görselleştirmenin Tasarıma Katkıları” başlıklı bu yazımızda, modern mimarlık pratiğinin ayrılmaz bir parçası haline gelen görselleştirme tekniklerine yakından bakıyoruz.
Son teknolojinin etkilerini Webrazzi merceğiyle inceleyin, detayları görün, güçlü stratejiler yaratın. Özel makaleler ve raporlara erişmek için hemen harekete geçin.
Luma ayrıca interaktif sahneler tasarlanmasını sağlayan bir araca daha sahip. Çektiğiniz videoları bu araca yükleyerek, kullanıcıların etkileşime girebildiği interaktif videolar oluşturabilirsiniz. Ayrıca araç sayesinde daha gerçekçi ve etkileşime açık render'lar üretmenizi sağlayabilir. Girişim gelecekte, gelişmiş click here görü yeteneklerine sahip daha sofistike modeller oluşturmak istiyor.
All Render olarak portfolyomuzdaki bazı görsellerin Lumion aracılığıyla üretilmiş olduğunu söyleyebiliriz. Aslında hızlı render alabilen bu methodın ana mantalitesi temel ve faydacı bir sistemle çalışır. Görsellerin gözle hızlı bir biçimde yakalanabilecek detayları oldukça nitelikli ifade edilirken, ikinci planda olan ve insan gözünün hemen yakalayamadığı bazı ince detaylar ise yer yer düşük veya the best possible nitelikte tutularak render alma süresinden tasarruf etmeyi amaçlar. Lumion aynı zamanda Vray ve Coron Render ile oldukça güç ve uzun süreler sonunda elde edebildiğimiz animasyon sunumları ve renderları konusunda öne çıkmaktadır.
Report this page